USD EUR
42,92 39,84
Уряд виділив 220 мільйонів на компенсацію комунальних послуг ВПО

Уряд виділив 220 мільйонів на компенсацію комунальних послуг ВПО

202

Кабінет Міністрів виділив на компенсацію за спожиті комунальні послуги під час розміщення ВПО у будівлях державної та комунальної власності ще 220 мільйонів гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише «ЕП»

Продовжуємо подальшу підтримку регіонів через виділення коштів на компенсацію за спожиті комунальні послуги при розміщенні переселенців у будівлях державної та комунальної власності. Виділяємо на це чергові 220 млн гривень. Допомагаємо тим, хто допомагає українцям, які вимушено залишили домівку через війну“, – сказав він на засіданні уряді.

Представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram повідомив, що центральним органам виконавчої влади було виділено 6,7 млн грн для надання компенсації підприємствам, установам державної форми власності, які належать до сфери їхнього управління.

Міністерству освіти і науки – 23,1 млн грн для надання компенсації державним установам, які належать до сфери його управління, і приватним навчальним закладам.

Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури 184,3 млн грн для надання додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію комунальним закладам, державним закладам освіти. Обласним державним адміністраціям (відповідним військовим адміністраціям) для надання компенсації виділили 5,6 млн грн.