USD EUR
42,55 39,84
Уряд виділив 1,5 млрд грн на підтримку аграріїв

Уряд виділив 1,5 млрд грн на підтримку аграріїв

241

Кабінет Міністрів України виділив 1,5 млрд грн на підтримку фермерів та сільгоспвиробників. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає УНН.

Держава спрямовує 1,5 млрд грн на підтримку фермерів та сільгоспвиробників. Максимальна бюджетна дотація для власників сільгоспугідь буде складати 372 тис. грн, максимальна дотація для одного підприємства на утримання корів – 530 тис. грн. Тобто ми продовжуємо політику підтримки малих та середніх фермерів”, – повідомив Шмигаль.

У межах системної політики підтримки аграрного сектору 12 серпня було запущено онлайн-платформу для прямої взаємодії держави та агровиробників – Державний аграрний реєстр. За три дні зареєструвалося 1,5 тисячі фермерів. Державний аграрний реєстр – це “Дія” для аграріїв.

Платформа, де представлено прозорий та зрозумілий розподіл усіх видів підтримки для українських фермерів. Агровиробники, зареєстровані в реєстрі, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів. Тобто цифровізація знову стає синонімом ефективності та прозорості”, – пояснив прем’єр.