USD EUR
42,92 40,00
Українці можуть подати заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій: хто це може зробити

Українці можуть подати заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій: хто це може зробити

401

З 31 травня українці, які перебувають на тимчасово окупованих, деокупованих територіях чи територіях, на яких відбуваються активні бойові дії, а також внутрішньо переміщені особи, можуть подати заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій, – про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Подати заявку можна на соціальній платформі єДопомога (https://edopomoga.gov.ua).

Для цього потрібно заповнити персональні дані та вказати IBAN, міжнародний номер банківського рахунку. Цей номер можна дізнатись в особистому кабінеті або у застосунку банку, де відкритий банківський рахунок людини.

Дані, які людина вказує у заявці, верифікуються на основі даних з державних реєстрів.

Верифіковані заявки передаватимуться міжнародним організаціям, які прийматимуть рішення щодо виплат на основі пріоритетності вразливих категорій отримувачів та наявності коштів для здійснення таких виплат.

Раніше уряд ухвалив розроблене Міністерством соціальної політики рішення, яке забезпечує можливість поширити додаткові виплати від міжнародних організацій на мешканців територій, які окуповані, деокуповані або знаходяться в зоні активних бойових дій (відповідно до постанови КМУ від 16 квітня 2022 року № 457 “Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України”).