USD EUR
46,51 41,67
Роман Поліщук із Чуднова: ветеран війни служить у 3 відділі Житомирського РТЦК та СП

Роман Поліщук із Чуднова: ветеран війни служить у 3 відділі Житомирського РТЦК та СП

2 472

Люди повинні зрозуміти, що вчора хлопці тримали та штурмували позиції, а сьогодні мусять сприяти поповненню ЗСУ на передовій. Роман Поліщук із Чуднова – яскравий приклад цієї жертовності та відданості. Про нього пише Житомирський обласний ТЦК та СП.

До війни Роман навчався в Турчинівському ПТУ-30, здобувши професію електрогазозварювальника та водія. Після строкової служби в м.Десна підписав контракт із ЗСУ і все своє життя пов’язав із військовою службою, навчався у військовій Одеській академії. Служив у 30-й окремій механізованій бригаді, командуючи розвідувальним взводом.

Під час повномасштабного вторгнення росії Роман захищав територіальну цілісність України на Луганщині, Донеччині, та Київщині. Був двічі поранений, але як офіцер постійно дбав про свій особовий склад. За виконання бойових завдань нагороджений орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня.

Після лікування та реабілітації Роман, маючи статус інваліда війни, проходить службу в 3 відділі Житомирського РТЦК та СП як старший офіцер відділення рекрутингу та комплектування. Займається відбором кандидатів на військову службу за контрактом та вступу до вищих військових закладів і коледжів.

Роман ділиться своїм досвідом із майбутніми військовими, закликаючи не стояти осторонь, а йти захищати свою державу. Нині ЗСУ потребують кваліфікованих спеціалістів, адже агресія з боку росії не припиняється.

“Мій обов’язок – підтримувати та мотивувати новобранців, щоб вони стали справжніми захисниками нашої держави.” – каже Роман Поліщук.

На сторінках газети Роман Поліщук детально розповідає про професійно-психологічний відбір кандидатів для призову по мобілізації та на військову службу за контрактом, включаючи військово-лікарську комісію, психологічне тестування, вивчення професійних навичок та сімейно-побутових умов.

Кандидати на військову службу за контрактом – чоловіки та жінки віком від 18 до 60 років – мають можливість вибрати військову частину. Основна перевага надається молодшому поколінню, адже сучасні умови потребують оновлених знань і новітньої зброї іноземного виробництва, підготовка з якою часто проводиться за кордоном.