USD EUR
42,92 39,84
Кримінальна відповідальність за ухилення від військового обліку

Кримінальна відповідальність за ухилення від військового обліку

208

Чуднівською окружною прокуратурою у поточному році до судів направлено 4 обвинувальні акти за ч. 1 ст. 337 КК України, зокрема, 1 відносно мешканця Любарщини, 2 відносно мешканців Миропільщини та 1 – Романівської ОТГ.

При цьому, у березні трьох осіб вже засуджено вироками Любарського та Романівського районних судів за ч. 1 ст. 337 КК України до штрафу 8500 гривень.

Також штраф за умови підтвердження вини загрожує і іншому обвинуваченому.

Відповідальність за ухилення від військового обліку, після попередження, зробленого відповідним керівником територіального центру комплектування та соціальної підтримки передбачена частиною 1 статті 337 Кримінального кодексу України та карається штрафом від 5100 до 8500 грн або виправними роботами на строк до одного року.

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком громадян України.

Військовий обов’язок серед іншого включає в себе приписку до призовних дільниць та дотримання правил військового обліку, які затверджено постановою Кабінету Міністрів України № 1487 від 30 грудня 2022 р. «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів».