USD EUR
42,92 39,84
Як отримати рецепт за програмою "Доступні ліки" під час війни: деталі

Як отримати рецепт за програмою “Доступні ліки” під час війни: деталі

261

Українці можуть отримувати рецепт за програмою “Доступні ліки” як в електронному, так і в паперовому вигляді. Про це повідомляє Національна служба здоров’я України, інформує УНН.

Якщо у лікаря є доступ до електронної системи охорони здоров’я – він створить електронний рецепт. Номер рецепту та код підтвердження надійдуть на телефон пацієнта. За відсутності доступу до електронної системи охорони здоров’я лікар випише паперовий рецепт, поставивши свій підпис та печатку“, – ідеться у повідомленні. 

Сімейний лікар може виписати електронний або паперовий рецепт на ліки при діабеті ІІ типу, серцево-судинних захворюваннях, хронічному обструктивному захворюванні легень.

Звернутися можна до будь-якого лікаря первинки, незалежно від наявності укладеної декларації. Ліки при нецукровому діабеті та інсулін надає ендокринолог. Рецепти на препарати при розладах психіки та поведінки виписують психіатри. Препарати для лікування епілепсії – психіатри та неврологи. 

Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт під час брифінгу заявив, що приблизно кожен п’ятий мешканець України має проблеми із доступом до ліків.