USD EUR
42,55 39,68
Чуднівські поліцейські виявили урожай конопель у приватному господарстві

Чуднівські поліцейські виявили урожай конопель у приватному господарстві

538

Майже 900 рослин конопель 10 червня вилучили чуднівські правоохоронці з присадибної ділянки жителя Романівської громади. Ще кілька десятків таких рослин виявили дільничні офіцери поліції у 38-річного місцевого жителя Андрушівщини. Нині за обома фактами розпочаті досудові розслідування. Повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Поліцейські відділення поліції №5 (м. Чуднів) отримали оперативну інформацію про те, що житель смт Романова може займатися вирощуванням заборонених рослин.

Тож 10 червня під час перевірки та огляду домоволодіння 35-річного чоловіка такі відомості підтвердились. На присадибній ділянці поліцейські виявили чималі конопляні зарості, загалом 892 рослини. Господар повідомив, що вирощував заборонене зілля для власних потреб. 

Також під час огляду підсобного приміщення домогосподарства правоохоронці виявили висушені стебла рослин та пристрій для вживання наркотиків. 

Цього ж дня коноплі вилучили працівники відділу поліцейської діяльності №1 Бердичівського районного відділу поліції під час проведення профілактичного відпрацювання Андрушівської громади. Таку незаконну городину вирощував 38-річний місцевий житель.

Працівники слідчо-оперативних груп задокументували всі обставини та вилучили виявлені рослини. Їх направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

За цими фактами розпочаті досудові розслідування за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи коноплі) КК України.

Нагадаємо, що нині на Житомирщині, як і по всій Україні, тривають оперативно-профілактичні заходи поліції щодо попередження та виявлення фактів незаконного вирощування нарковмісних рослин на приватних територіях громадян. 

Серед іншого правоохоронці інформують громадян про визначені законодавством обмеження, що стосуються посіву снодійного маку та конопель. За їх порушення передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Зокрема, посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже як кримінально каране діяння, за яке передбачено, у тому числі й арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років. У разі незаконного посіву та вирощування снотворного маку у кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.