USD EUR
42,74 39,37
Чуднівщина: Всесвітній День прибирання

Чуднівщина: Всесвітній День прибирання

220

Враховуючи близькість бойових дій традиційні прибирання в місті Чуднові проводитися не будуть, повідомляють в міській раді. Влада рекомендує провести прибирання у інших формах. Організатори закликають не робити масові скупчення та брати участь лише у прибираннях на рекомендованих та дозволених локаціях, попередньо пройшовши інструктажі техніки безпеки та під час сигналу тривоги спускатись в укриття.

За ініціативи Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» – учасника загальносвітового руху «Let’s Do It World», що об’єднує понад 60 мільйонів активістів у 191 країні буде проведено в третю суботу вересня  Всесвітній день прибирання.

У 2021 році понад 100 мешканців нашої громади долучились до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» та наводили лад у парку Ювілейному.

Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, ми, українці – незламні і продовжуємо боронити свою державу, кожен на своєму фронті.

Цьогоріч під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!»  24 регіони нашої держави з дотриманням карантинних вимог та обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості  приєднаються до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 191 країні Світу.

Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього.

Містяни за кордоном та в містах вимушеного переселення можуть організувати онлайн або традиційні толоки, долучитись до міжнародної події, подякувати приймаючим містам та підтримати своє рідне місто навіть на відстані.

Проте формати участі для охочих долучитися до акції можуть будти різні в залежності від географічного розташування та рівня безпеки:

Для всіх, онлайн – Цифррове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсїв, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачаеться величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів СО2 в атмосферу – реестрація результатів на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup.

Індивідуальні прибирання – після прибирання важливо віднести зібране до найближчого сміттевого баку. За можливості – відсортувати зібране і здати до найближчого пункту прийому вторинної сировини.

Колективні прибирання на територїї установ, організацій. За такої форми кількість учасників у групі мае бути обмежена, а площа – перевірена ДСНС на безпечність.

Формування Національної мапи пунктів прийому вторинної сировини recyclingpoints.org «Знайди, сортуй, здавай» сортування вторинної сировини та відправка на переробку.