USD EUR
45,87 41,32
Чуднівщина: перевірка укриттів у громаді

Чуднівщина: перевірка укриттів у громаді

559

У Чуднівській міській раді відбулась нарада під головуванням міського голови Віталія Войтка, представників Чуднівської міської ради та заступника начальника відділу ОНПР Житомирського районного управління ГУ ДСНС України Юрія Отаманського. 

Під час зустрічі акцентувалася увага на  контролі за станом утримання захисних споруд цивільного захисту та їх готовність до використання за призначенням.

Важливо зазначити, що під час повномасштабної війни належний стан та вільний доступ до укриттів не лише є прямою вимогою закону, але й забезпечує безпеку та здоров’я громадян. Відповідальні за утрамання укритів у належному стані несуть безпосередньо власники та балансоутримувачі. На території громади у реєстрі значиться  38 укриттів; з них 5 державної форми власності, 11 приватної форми власності та 22  комунальної.

На сьогоднішній день виявлено низку захисних споруд, які перебувають у незадовільному стані або фактично зруйновані. Є ряд укриттів  (у багатоквартирних будинках), які теоретично існують, але практично на їх місці мешканці облаштували комірки для господарських потреб.  Вирішено вжити заходи із приведення укриттів до задовільного (в межах доступного фінансового ресурсу) стану та забезпечити безперешкодній доступ до них.

Потрібно нагадати, що правильна підготовка та обслуговування захисних споруд є важливим елементом національної системи цивільного захисту.