USD EUR
42,92 39,84
Чуднівщина: діє мережа волонтерських центрів

Чуднівщина: діє мережа волонтерських центрів

800

У громаді Чуднівщини створено низку «волонтерських центрів» та «гуманітарних штабів». Сьогодні кожен з нас працює на своїх фронтах: рятувальники, волонтери, військові, лікарі, пожежники, освітяни, культпрацівники, усі мирні українці роблять свій внесок у Перемогу. Щодня люди збирають все необхідне для потреб ЗСУ, біженців із тимчасово окупованих територій, сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Про цю роботу звітують у фейсбук.

Наш культурний фронт теж не стоїть осторонь. Працівники культури, бібліотек, тренери – викладачі ДЮСШ не тільки підтримуємо ЗСУ своїм словом, творчістю, піснею, спортивними змаганнями, а і долучаємося до збору коштів для ПЕРЕМОГИ. Під час проведення мистецьких акцій, спортивних змагань, інших заходів на підтримку ЗСУ, з лютого 2022 року, спільними зусиллями вдалося зібрати близько 90 тис. грн.

З яких 20 тис. грн., було перераховано на рахунок благодійного фонду «Повернись живим», який закуповує обладнання, яке допомагає рятувати життя військових.

Завдяки трансляції благодійних заходів в прямому ефірі на YouTube-каналі гурту “Максимус”, шо діє при В.Коровинецькому будинку культури, було зібрано близько 45 тис. грн., які було скеровано на закупівлю обладнання, яке потребують наші хлопці та інших необхідних побутових товарів. Для оперативного та зручного переказу коштів на потреби ЗСУ під відео було вказано реквізити банківського рахунку, на який лише за перший день надійшло майже десять тисяч гривень. Записи концертів з реквізитами благодійного рахунку також розміщено на сторінках інших соцмереж, що дало змогу охопити більшу аудиторію глядачів і продовжити збір коштів для ЗСУ.

За ініціативи відділу культури, молоді та спорту Чуднівської міської ради, культпрацівники, бібліотекарі та тренери – викладачі ДЮСШ Чуднівської міської ради перерахували свій дводенний заробіток, зібравши при цьому 25 тис. грн, які було передано депутату міської ради Олександру Вітюку для придбання квадрокоптера для потреб ЗСУ.

Від початку повномасштабної агресії росії проти України на базі сільських, селищних клубів, Чуднівського міського будинку культури, Чуднівської міської бібліотеки організовано плетіння маскувальних сіток, які згодом потрапляють до українських військових підрозділів. Попри те, що минуло вже 223 дні війни, ініціатива не завершилася, але й стала цілим рухом, до якого сьогодні приєднуються і наші однодумці.

А зовсім нещодавно працівники Чуднівського міського будинку культури долучились до збору гуманітарного вантажу для наших військових, який організував волонтер Сергій Белоненко. Було зібрано ще 2000 тис. грн. та закуплено гумові чоботи та засоби гігієни, а також зібрано теплий одяг, смаколики, домашні заготовки та інше. Можливо, на перший погляд це і невеликі кошти, проте навіть і одна гривня в наш час дуже актуальна і важлива.

Не зупиняймося на цьому! Планів попереду багато. Докладемо максимум зусиль для підтримки ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ, бо саме завдяки нашій армії ми є вільними людьми і маємо свою державу!

Наближаємо перемогу разом! Разом Ми Сила!