USD EUR
42,92 39,84
Більше 35 тонн допомоги жителям Ізюма передала Вільшанська громада. ВІДЕО

Більше 35 тонн допомоги жителям Ізюма передала Вільшанська громада. ВІДЕО

283

Більше 35 тонн гуманітарної допомоги передала жителям Ізюма Харківської області Вільшанська громада Житомирщини. Про це інформує «Суспільне Житомир». ому розповів Вільшанський сільський голова Сергій Мельник.

За його словами, менш ніж за добу люди зібрали двадцять тонн картоплі, чотири тонни інших овочів та 350 ящиків теплих речей.

Зібралися старости, я запитав, чи підтримують вони цю ідею. І всі однозначно сказали, що так. Повідомили жителів, що зранку і до 12 годин дня буде збір. Що машину будемо завантажувати, щоб на вечір машина вже поїхала“, – розповідає Сергій Мельник.

Вантажний автомобіль із гуманітарною допомогою та оздоблений плакатом “Одна країна – від громади до громади” проїхав 642 кілометри. В Ізюмі його зустріли більше ста місцевих жителів.

Люди стояли у черзі, – каже Сергій Мельник. – І це не така черга, як зазвичай, де є лайка. А тут чемно стояли у черзі і брали рівно те і рівно стільки, скільки потрібно на теперішній час. Це через те, що вони розуміють: таких, як вони, багато, і потрібно брати, щоб вистачило і іншим“.

Серед тих, хто отримав гуманітарну допомогу, був і житель Ізюма Микола.

Велике спасибі громаді Житомирщини за допомогу нашим односельчанам, нашим людям. Велике їм спасибі. Всім доброго здоров’я“, – сказав Микола.