USD EUR
42,74 39,84
Депутат Житомирської облради долучився до покупки кисневого генератора для Чуднівської лікарні

Депутат Житомирської облради долучився до покупки кисневого генератора для Чуднівської лікарні

605

У Чуднівській районній лікарні у Житомирській області вже два місяці функціонує таке важливе в період пандемії обладнання, як кисневий генератор. Допомогу в його придбанні надав депутат Житомирської обласної ради від партії «Наш край» Ігор Ходак. Про це повідомив сайт «Журнал Житомира».

Вартість обладнання – 1 млн 160 тисяч гривень, величезні для Чуднівської громади гроші. Втім, завдяки меценатові Ходаку, який з власних коштів виділив 550 тисяч гривень, його придбання стало можливим. Решту коштів виділили з обласного бюджету. Новий генератор забезпечить киснем 50 ліжок, а це 88% ковідних пацієнтів.

Головний лікар лікарні Ігор Лукашенко із жахом згадує ситуацію, яка була в медзакладі у березні, коли генератора тут ще не було.

«Тоді у лікарні було 107 пацієнтів, з них на той момент майже 80 потребували кисню, їх привозили у балонах. В окремі дні ми використовували по 78 балонів», – каже медик. У Чуднівській районній лікарні працює команда фахових медиків, які щоденно рятують людські життя, цей медичний заклад входить в трійку кращих із найнижчими показниками смертності від ковід в Україні. Завдяки новому обладнанню кількість врятованих буде ще більшою.

«Долучився до життєвоважливої справи тому, що переконаний – найважливіше, це людське життя, бо без людей не буде і бізнесу. Важливо, що придбання кисневого генератора не тільки допоможе у лікуванні ковідних хворих, а й зекономить державні кошти», – зазначає меценат Ігор Ходак.

За його словами, кисневі генератори в лікарнях допомагають економити кошти, оскільки більше не треба витрачати гроші та завозити кисень в балонах. А зекономлені гроші можна використати на інші потреби лікарень.

У планах встановити аналогічний кисневий генератор у Романівській лікарні, наразі тривають підготовчі роботи.