USD EUR
42,74 39,84
Виявили порушення прав Чуднівських поліцейських: не забезпечують формою і не доплачують відпускні

Виявили порушення прав Чуднівських поліцейських: не забезпечують формою і не доплачують відпускні

921

Представники Омбудсмана перевірили Чуднівське відділення поліції Бердичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області (далі – Чуднівський ВП) і виявили порушення. Про це повідомляється на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«Під час здійснення моніторингу встановлено, що потребує вирішення ситуація за якої поліцейські, які відбули у відпустку отримували матеріальну допомогу на оздоровлення у розмірах, що складалися лише з розміру окладу, вислуги та звання, замість здійснення виплати у розмірі місячного грошового забезпечення (є значно більшим ніж вказані окремі складові).

Також за результатами спілкування з поліцейськими Чуднівського ВП підтверджено, що поліцейські не забезпечені одностроєм відповідно до норми належності однострою поліцейських затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 04.06.2020 № 434 у повному обсязі як того вимагає Закон України «Про Національну поліцію», що в окремих випадках змушує поліцейських купувати формений одяг за власні кошти. Наявна заборгованість щодо надання щорічної основної відпустки за 2019 рік», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим перевіряючі зауважили, що в Чуднівському ВП дотримується право на всі види додаткових відпусток в повному обсязі, в тому числі для учасників бойових дій.

Крім того, керівництвом відділення приділяється увага питанням створенню належних умов несення особовим складом служби, забезпеченню поліцейських технікою та майном. З цією метою, зокрема, налагоджено тісну взаємодію з органами місцевої влади.

Акт реагування за результатами візиту буде направлено до Головного управління Національної поліції в Житомирській області та Бердичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області.