USD EUR
42,92 39,84
Новий дизайн додатка "Дія": що змінилося

Новий дизайн додатка “Дія”: що змінилося

181

Державний додаток “Дія” в Україні отримав новий дизайн та нові функції, зокрема динамічний фон документів та персоналізований розділ з важливими оновленнями. Зміни спрямовані на підвищення зручності, читабельності та функціональності.

Відсьогодні, 19 грудня, державний застосунок “Дія” отримав новий дизайн та низку нових функцій. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації, передає УНН.

У відомстві запевняють, що дизайн застосунку стане більш зручним, адаптивним та інформативним.

«Дія вже давно перестала бути паспортом у смартфоні, у застосунку зʼявилися десятки нових послуг та сервісів, тому дизайн має відповідати функціоналу», – пояснили в Мінцифри.

Серед головних нововведень в Міністерстві виокремили:

  • Вигляд документів. З динамічним фоном та збільшеним фото;
  • Меню. Контрастне та читабельне;
  • Стрічка. З новинами, сервісами та інформацією про оновлення;

Зазначається, що новий дизайн “Дії” стане доступним протягом доби.

Віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров додав, що у “Дії” буде новий персоналізований розділ. З’явиться стрічка з важливими оновленнями, сканером QR-коду для перевірки документів і рекомендованими послугами.

Раніше в застосунку була перша картка — з донатами, облігаціями, єВорогом, а тепер це все є в стрічці.

«Меню документа стає більш помітним. І замість окремого кольору на кожен документ — динамічний фон. Динамічний фон — це частина захисту, щоб можна було впевнитися, що це справжня Дія», – розповів Федоров.