USD EUR
42,92 40,00
Чуднівщина вшановує пам’ять загиблого воїна АТО Василя Законова

Чуднівщина вшановує пам’ять загиблого воїна АТО Василя Законова

762

7 лютого минають 6 роковини з моменту загибелі українського Героя, військовослужбовця, командира 3-го відділення 2-го взводу 2-ї роти охорони 1-го батальйону охорони 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, молодшого сержанта Василя Законова

Василь Ігорович Законов народився 9 травня 1992 року в місті Свердловськ (з 2016 року – Довжанськ) Луганської області. Українець. З 1997 року разом з родиною мешкав у селищі Великі Коровинці Чуднівського району Житомирської області. У 2008 році закінчив 9 класів В.Коровинецької ЗОШ, потім – Бердичівський коледж промисловості, економіки та права (місто Бердичів Житомирської області).

15 травня 2013 року Чуднівсько-Любарським об’єднаним районним військовим комісаріатом Житомирської області призваний на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Потім продовжив військову службу за контрактом на посаді командира 3-го відділення 2-го взводу 2-ї роти охорони 1-го батальйону охорони 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України (військова частина А0139, місто Київ).

З 1 грудня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за місто Дебальцеве Донецької області.

7 лютого 2015 року базовий табір 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу в районі міста Дебальцеве Донецької області зазнав обстрілу з ракетної системи залпового вогню «Град» російсько-терористичних збройних формувань. Один з осколків залетів у намет, де знаходився молодший сержант Законов, внаслідок чого військовослужбовець отримав смертельне поранення, від якого помер.

Чуднівщина вшановує пам’ять загиблого воїна АТО Василя Законова

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (23.05.2015; посмертно). 

У п’ятницю, 5 лютого напередодні Дня пам’яті Василя Законова на кладовищі селища Великі Коровинці відбулась поминальна панахида, у якій взяли участь Чуднівський міський голова Віталій Войтко, секретар міської ради Олена Яременко, заступник міського голови Ірина Кухар, представники Чуднівського РТЦК та соціальної підтримки (військового комісаріату), рідні та друзі. Присутні поклали квіти до могили загиблого героя та хвилиною мовчання вшанували його пам’ять. В цей день покладено квіти і до  Дошки пам’яті загиблих воїнів Чуднівщини в зоні АТО/ООС.

Василь Законов назавжди залишиться в серці кожного з нас як приклад патріотизму, незламності духу, добра, самопожертви та безмежної любові до України. Вічна слава герою-земляку!

Світла пам’ять та вічна пам’ять Герою!