USD EUR
42,92 39,53
У Житомирській області 5 років тривають суди щодо вбивства майстра лісу у Чуднівському районі

У Житомирській області 5 років тривають суди щодо вбивства майстра лісу у Чуднівському районі

2 627

У Житомирській області тривають суди щодо вбивства майстра лісу у Чуднівському районі, яке сталося у березні 2015 року: троє чоловіків спочатку жорстоко побили лісівника, а потім зв’язали, добили та закопали у полі. Намагаючись приховати сліди злочину, автомобіль убитого спалили у лісі в Романівському районі.

Днями відбулося чергове засідання щодо вказаної кримінальної справи. Про хід цього засідання 12 повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду. У повідомленні зазначено, що один з обвинувачених зірвав судове засідання, бо прийшов на нього п’яним.

«Як здійснювати правосуддя, якщо обвинувачений у залі суду знаходиться у стані сп’яніння та чи здійснювати його взагалі? Таке питання обговорювали на черговому засіданні у справі про вбивство майстра лісу з Чуднівщини, у якому обвинувачують одразу трьох чоловіків», – пише пресслужба суду.

Зазначається, що, згідно з матеріалами досудового слідства, у березні 2015 року вони виманили жертву з дому, по дорозі перестріли, побили до непритомності, потім зв’язали та вивезли у безлюдне місце, де добили лопатою і нею ж закопали. За п’ять років судового розгляду справу неодноразово починали слухати заново. Змінювалися судді та навіть суди. Обвинувачені, знаючи, що загрожує їм довічне ув’язнення, теж не були проти, аби усе повторювалося знову й знову.

«Не посприяла швидшому просуванню справи і нещодавня витівка одного з підсудних: він з’явився на судове засідання із явними ознаками алкогольного сп’яніння. Точніше, таким його привезли… із СІЗО! Як запевнив старший конвойної роти, напився обвинувачений аж ніяк не по дорозі до суду: в такому стані його «видали» у житомирському слідчому ізоляторі, де чоловік разом із двома іншими підсудними перебуває під вартою. На питання, який сьогодні день, обвинувачений відповісти не спромігся, натомість сказав, що пив тільки ліки від серця. Його захисник повідомив, що з подібним випадком стикається уперше за свою професійну діяльність і попросив суд відкласти засідання. Мовляв, не можна судити підзахисного у стані, коли він не усвідомлює того, що відбувається. З одного боку, це порушення його прав, а з іншого – може поставити під сумнів законність прийнятих судом рішень», – інформує пресслужба суду.

Усі інші учасники справи підтримали клопотання прокурора про те, аби направити обвинуваченого на медичне освідування для підтвердження факту сп’яніння. На цьому засідання і скінчилось. А результат перевірки не забарився – у чоловіка виявили 1,66 проміле алкоголю.

«Цей медичний висновок має стати підґрунтям для притягнення до відповідальності тих, хто допустив такий випадок, аби у майбутньому нетверезих обвинувачених у суді не з’являлось», – наголошують у суді.