USD EUR
42,55 39,68
У шістьох громадян шахраї викрали гроші з банківських карток

У шістьох громадян шахраї викрали гроші з банківських карток

282

Найпопулярнішими схемами зловмисників є продаж неіснуючих товарів, «покращення» мобільного зв’язку та «допомога» псевдопрацівників банку. 

За останні дві доби до поліції звернулися шестеро жителів Житомирської області із заявами про шахрайство, повідомили в поліції.

«Невідома особа намагається перевести з Вашого рахунку кошти…» – такі слова почула в телефонній розмові від так званого представника банку 55-річна жителька Малина. Розгубившись, жінка, щоб терміново врятувати гроші, відразу вказала псевдопрацівнику дані власної картки і через деякий час «попрощалася» з 31 тисячею гривень.

31-річна жителька Звягельського району після подібної телефонної розмови з незнайомцем втратила понад 11 тисяч гривень зі своєї платіжної картки.

На аналогічні дзвінки шахраїв так само відреагували 44-річний та 45-річна жителі Андрушівської громади. За такою ж схемою ошуканства вони позбулись відповідно понад 3 тисяч та 9 тисяч гривень.

На Коростенщині 55-річна жителька райцентру під час спілкування з незнайомцем назвала свої конфіденційні дані для нарахування нібито матеріальної допомоги від держави. Жінка слухняно та чітко слідувала вказівкам невідомого абонента та через деякий час отримала повідомлення від банку, але не про зарахування коштів, а зняття з картки 6 тисяч гривень.

Неприємні наслідки махінацій очікували і на 52-річного жителя Ємільчинської громади. Шахраям він «подарував» майже 32 тисячі гривень.

Нині за всіма вказаними фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних осіб.

Увага! Не повідомляйте стороннім особам дані банківських карт, аби захистити власні гроші на рахунках! Не переходьте за сумнівними посиланнями, де пропонують держдопомогу, а для купівлі чи продажу товарів обирайте лише перевірені сервіси! Будьте розумнішими за шахраїв і не дозволяйте себе ошукати!