USD EUR
42,55 40,00
У Чуднові нетверезий юнак викрав чуже авто і влетів у стовп

У Чуднові нетверезий 19-річний юнак викрав чуже авто і влетів у стовп

827

У Чуднові 17 серпня юнак викрав чужу «Таврію» та потрапив на ній в ДТП. Поліцейські з’ясували, що хлопець був нетверезим та не мав водійського посвідчення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Увечері житель громади повідомив про угон його легковика і дорожньо-транспортну пригоду, вчинену ймовірним викрадачем за кількасот метрів від його обійстя. Поліцейські зафіксували всі обставини та розпочали кримінальне провадження», – йдеться у повідомленні.

До поліції звернувся 44-річний житель с. Вільшанки із повідомленням про викрадення автомобіля «Таврії», який знаходився біля домогосподарства його тещі у м. Чуднові. Ще за кілька хвилин заявник розповів, що помітив неподалік свою автівку пошкодженою через зіткнення з огорожею і незнайомого молодика за кермом.

На місці події працювали поліцейські відділення поліції № 5 Житомирського РУП. Попередньо було встановлено, що спокусився на чужий легковик 19-річний житель міста.

У ході спілкування з ним правоохоронці з’ясували, що цього вечора хлопець чаркував із друзями та пішки повертався додому. На його шляху трапилась незамкнена «Таврія» з ключами у замку запалення. Цим він і скористався. Однак поїздка виявилась невдалою. За кількасот метрів, не впоравшись з кермуванням, парубок в’їхав у бетонний стовп огорожі чужого обійстя. Автомобіль отримав механічні пошкодження, водій не постраждав.

Також після відповідного медичного обстеження поліцейські зафіксували нетверезий стан хлопця. Відтак склали адміністративні матеріали за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кермування без водійських документів і перебування водія у стані алкогольного сп’яніння.

Окрім того, розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. За такі діяння молодикові може загрожувати обмеження або позбавлення волі строком від 3 до 5 років.