USD EUR
42,92 39,84
Шахрай прямо із сізо видурив 500 тис грн у 31 потерпілого

Шахрай прямо із сізо видурив 500 тис грн у 31 потерпілого

140

7 200 гривень пропонував чоловік «постійним клієнтам», як допомогу від банку. Такий шляхетний вчинок ґрунтував тим, що фінансова установа хоче допомогти людям у період воєнного стану. Його протиправну діяльність припинили поліцейські.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що 32-річний житель Київщини, неодноразово судимий, ошукав 31 людину на понад 500 000 гривень.

Перебуваючи в слідчому ізоляторі, чоловік зв’язувався з абонентами за допомогою мобільних телефонів та пропонував фінансову допомогу. Загалом слідчі зафіксували понад тисячу таких дзвінків, втім не всі для нього виявились прибутковими. Більшість людей все ж не вірили в пропозицію і завершували розмову, тож таким чином вберегли свої гроші. На жаль, 31 людина погодилась на таку щедрість та, не перериваючи розмови, здійснювали всі операції, які надиктовував «благодійник».

Так, у січні минулого року чоловік зателефонував одній із клієнток фінансової установи й назвався працівником банку. Він повідомив, що на її рахунок надійшла грошова допомога, а щоб її отримати – потрібно виконати певні дії у мобільному додатку, веб-банкінгу. У результаті, після виконання всіх дій, з рахунку жінки зникли майже 10 000 гривень.

У лютому слідчі поліції спільно з працівниками управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області, оперативним відділом установи виконання покарань та співробітниками СБУ провели обшуки в зазначеній установі. У результаті виявили та вилучили мобільні телефони, чорнові записи, що свідчать про злочину діяльність.