USD EUR
42,74 39,68
Обшуки в підпільних цехах

Поліція вилучила фальсифікат алкоголю та цигарок у підпільних цехах

510

Виявили та вилучили 3 тонни фальсифікованого алкоголю, 2 тисячі пачок безакцизних цигарок та інші «надбання» групи ділків. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

9 листопада поліцейські провели низку обшуків (співробітники Коростенського райуправління  та інших підрозділів ГУНП спільно з Управлінням стратегічних розслідувань ДСР НПУ). Поліція вела розслідування кримінального провадження щодо незаконного обігу підакцизних товарів.

Попередньо встановлено, що до протиправної діяльності причетні четверо осіб, жителі Коростеня та Олевська, віком від 27 до 50 років. Вони облаштували міні-виробництво алкогольних напоїв, користуючись продукцією без документів. Поліцейські провели 8 обшуків за місцями проживання вказаних осіб та розташування умовних цехів.

У результаті слідчих дій виявлено та вилучено 3 тонни фальсифікованого алкоголю, 2 тисячі пачок безакцизних цигарок, понад пів сотні алкогольних ароматизаторів, каністри, інша тара, пристосування для виготовлення спиртних напоїв, у тому числі коньячних та гроші.  Вилучена продукція пройде експертизу. Є припущення, що свою продукцію фальсифікатори збували через приватні торгові точки Житомирської області.

Наразі кваліфікація події – ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Сурогатні спиртні напої та тютюн можуть спричинити складні отруєння та навіть летальні наслідки. Бережіть себе та своїх рідних: купуйте товари підтвердженої якості в цілісній упаковці.