USD EUR
42,92 39,84
На Чуднівщині опікунка побила дитину з інвалідністю

На Чуднівщині опікунка побила дитину з інвалідністю

1 229

У Чуднівському районі Житомирської області дитину з інвалідністю побила опікунка, яка доводиться дівчинці рідною тіткою. Жінка не приховує факту побиття. Утім, переконує, що до таких методів вдалася через те, що вихованка ображала її рідних дітей, йдеться у сюжеті ТСН.

Те, що з дитиною щось не так, першими помітили у школі. Вчителька 14-річної Діани каже, що дівчинка була дуже пригнічена, а коли її почали розпитувати, то розплакалася.

«Звернула увагу на подряпини і на пригнічений стан Діани. Вона мені сказала, що батьки її били ввечері. Сказала, що не хотіла йти по горілку», – розповіла вчителька зарубіжної літератури Волосіївської ЗОШ Світлана Баглай.

Вчителі одразу викликали поліцію і соцслужби. Дитину негайно доправили до лікарні.

«Були синці у ділянці шиї, на голові, по тулубу. Психологічно дитина, звичайно, подавлена. Дитина замкнута у собі», – розповів директор КП «Чуднівська центральна районна лікарня» Ігор Лукашенко.

Діана з дитинства має інвалідність. Її батьки померли два роки тому, дівчинку взяла до себе сім’я дядька. Про цю родину в селі говорять неохоче і розповідають, що у ній пиячать.

Подружжя не працює і має п’ять своїх дітей, каже сільський голова. Родина живе на «дитячі» гроші. У село переїхали з Донецької області.

«Як переїхали сюди, то була нормальна сім’я. Але вона знайшла подружок недавно, почала потихеньку випивати», – каже Кілківський сільський голова Віктор Паращенко.

37-річна Інна каже: дитину била, але не за горілку, а через крадіжку грошей.

«У мене діти, п’ятеро дітей, і ніколи ніхто нічого не брав. В мене ж діти маленькі не полізуть по кошилька на холодильник. Відлупила по морді», – каже жінка і додає, що писатиме відмову від дитини.

За виховання дівчинки сім’я щомісяця отримує 3,5 тисячі гривень. Всі ці гроші, переконує жінка, витрачає на племінницю. У школі вражені заявами опікунки, бо дівчинка завжди спокійна і ввічлива.

«Вихована, слухняна . Агресії у дівчинки немає. Ми, принаймні, не спостерігали», – каже вчителька зарубіжної літератури Волосіївської ЗОШ Світлана Баглай.

В соцслужбі і поліції кажуть, що після побиття дитини опікунів мають позбавити прав.

«Питання припинення дитини під опікою буде розглядатися на засіданні комісії захисту прав дитини», – пояснила начальниця служби у справах дітей Чуднівської РДА Наталія Левицька.

Дівчинка навіть тимчасово не хоче повертатися до родини тітки. Тому після лікарні її направлять до центру психологічної реабілітації, а потім, найімовірніше, у прийомну родину.