USD EUR
46,51 41,67
На Чуднівщині інспектори виявили порушення правил рибальства

На Чуднівщині інспектори виявили порушення правил рибальства

238

На Чуднівщині інспекторами ДЕІ Поліського округу була зафіксована спроба вилову ВБР незаконним знаряддям лову.

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

20 серпня 2024 року співробітники Державної екологічної інспекції Поліського округу, спільно з працівниками Житомирського рибоохоронного патруля, здійснили планову рейдову перевірку р. Тетерів на території Чуднівської територіальної громади Житомирської області з метою виявлення та запобігання незаконного добування водних біологічних ресурсів за допомогою заборонених знарядь лову.

За результатами заходу інспекторами було виявлено та вилучено заборонені знаряддя лову. На особу, яка вчинила адміністративне правопорушення, складено два протоколи за частиною четвертою статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріальної шкоди, завданої внаслідок незаконного добування водних біологічних ресурсів, встановлено не було.

Довідково:

Відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП передбачений штраф у розмірі від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів чи без такої.

Протокол за даною статтею складається, якщо громадянин грубо порушив правила рибальства, зокрема:

  • рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, колючим знаряддям лову забороненим методом багріння, сіткоснастевих та інших заборонених знарядь лову;
  • вилов водних біоресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену Правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову у 3 кг.