USD EUR
42,92 39,53
Канабіс ув’язненим постачав інспектор сектору безпеки установи виконання покарань

Канабіс ув’язненим постачав інспектор сектору безпеки установи виконання покарань

395

У Житомирі викрили і затримали наркодилера-правоохоронця. У четвер, 13 січня, прокурори спільно зі співробітниками оперативного підрозділу Управління СБ України в області та територіального управління Державного бюро розслідувань викрили «на гарячому» молодшого інспектора сектору безпеки і охорони установи виконання покарань м. Житомира. Про це повідомляє сайт прокуратури Житомирської області.

Правоохоронця затримали близько 11.00 год на території установи, у їдальні, безпосередньо після збуту ув’язненому наркотичної сировини, упакованої у коробку з-під цигарок.

 Це другий епізод передачі наркозілля засудженим. Декількома днями раніше оперативні працівники задокументували ще один факт збуту інспектором 20 г канабісу. За попередньою інформацією, за кожну дозу затриманий призначав певну таксу – майже 1000 грн.   

Наркосировину вилучено та передано для проведення експертизи.

Наразі інспектора затримано у порядку ст. 208 КПК України. Проводяться першочергові слідчі (оперативні) дії, встановлюється його причетність до інших фактів розповсюдження наркотичної сировини в установі.

Також вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України, обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Досудове розслідування проводить другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому,

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним виробком суду.

Канабіс ув’язненим постачав інспектор сектору безпеки установи виконання покарань