USD EUR
43,67 40,00

Чуднівський суд розглянув справи ще трьох військових, які несли службу п’яними

884

Чуднівський райсуд покарав ще двох військовослужбовців, які несли службу в стані алкогольного сп’яніння.

Відповідні постанови Чуднівського райсуду оприлюднені на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зокрема в одній постанові йдеться, що солдат строкової служби 07.08.2018 року близько 19:00 год. придбав алкогольний напій у невідомої цивільної особи (2,0 л марки «Зиберт») та приніс на адміністративно господарську територію військової частини, та вжив на території військової частини А1979, біля складів. Після чого, на шикуванні, командир батальйону охорони в/ч А1979, майор помітив, що солдат  знаходиться з ознаками алкогольного сп’яніння. Згідно висновку щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого спяніння, було встановлено, що солдат перебував у стані алкогольного спяніння, чим скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 3 ст.172-20 КУпАП, а саме: виконував обовязки військової служби у нетверезому стані в особливий період.

Цей же солдат строкової служби 21.08.2018 року близько 10:00 год. придбав алкогольний напій (три літра пива марки «Чернігівське») у цивільної особи в м. Чуднів та приніс на адміністративно господарську територію військової частини, та вжив на території військової частини А1979 біля складів. Після чого, на шикуванні, командир батальйону охорони в/ч А1979 помітив, що солдат знаходиться з ознаками алкогольного сп’яніння. Згідно висновку щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого спяніння, було встановлено, що солдат перебував у стані алкогольного сп’яніння, чим скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 3 ст.172-20 КУпАП, а саме: виконував обовязки військової служби у нетверезому стані в особливий період.

Солдата визнали винним в скоєні правопорушення передбаченого ч. 3 ст.172 – 20 КУпАП України та наклав на нього стягнення у виді адміністративного арешту з утриманням на гауптвахті строком на 10  діб.

Солдат строкової служби  11.07.2018 року близько 08:00 год. придбав алкогольні напої в магазині в м. Чуднів та приніс на адміністративно господарську територію військової частини, та вжив алкогольні напої на території військової частини А1979. Після чого, на шикуванні начальник зберігання в/ч А1979, помітив, що солдат знаходиться з ознаками алкогольного сп’яніння. Згідно висновку щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого спяніння, було встановлено, що солдат перебував у стані алкогольного спяніння, чим скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 3 ст.172-20 КУпАП, а саме: виконував обовязки військової служби у нетверезому стані в особливий період.

Суд визнав солдата винним, але закрив провадження у зв’язку із закінченням на момент розгляду справи строків, передбачених ст. 38 КУпАП.

Як повідомляв ЧуднівNews 1 листопада, Чуднівський райсуд оштрафував трьох військовослужбовців, які вживали алкоголь і п’яними несли службу