USD EUR
42,74 39,37
Житомирщина у новому навчальному році відновить повноцінне навчання у школах

Житомирщина у новому навчальному році відновить повноцінне навчання у школах

400

З 1 вересня українські школярі та студенти повертаються до звичного навчання у приміщеннях навчальних закладів! Про це написав Віталій Бунечко, голова Житомирської обласної військової адміністрації.

За словами заступника Міністра освіти та науки Андрія Вітренка, в новому навчальному році всі діти, студенти, учні мають піти до шкіл, університетів, коледжів та закладів профтехосвіти.

Не винятком стане й Житомирщина. Освітяни області наразі активно готуються до нормального навчального процесу з урахуванням ризиків які несе з собою воєнний час.

Наразі фахівці Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА спільно з територіальними громадами проводять моніторинг наявних укриттів та бомбосховищ на їх готовність для убезпечення вчителів та учнів на випадок оголошення повітряних тривог.

На початок квітня майже 20% учнів, студентів разом з батьками були вимушені виїхати за межі області або за кордон. Але на сьогодні ми говоримо про позитивну тенденцію, а саме: майже 24 тисячі дітей повернулися до рідних домівок. Це говорить про те, що вже зараз ми маємо готуватися до нових викликів у галузі освіти. Освітній фронт гідно проявив себе впродовж війни та кожного дня своєю невтомною працею наближає день Перемоги.

Про відновлення офлайн навчання і університетах та закладах професійно-технічної освіти в повідомив і заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

«Щодо початку нового навчального року: хочу повідомити усім батькам, усім школярам, студентам, що 1 вересня навчальний процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн. І всі діти, студенти, учні мають піти до шкіл, університетів, коледжів, закладів професійно-технічної освіти. Тобто, я закликаю наших дітей готуватися до офлайн-процесу в українській освіті», – заявив Вітренко.

Як відбуватиметься процес навчання у закладах, що перебувають у зоні бойових дій чи біля лінії фронту, залежить від ситуації з безпекою у країні.

Щодо безпеки дітей – МОН зараз проводить аудит укриттів, які можуть бути використати для учнів.

«Ми зараз проводимо аудит усіх місць, де можна ховати дітей. Буде проведено роботу, яка стосуватиметься як мінімум найпростіших укриттів у школах, їх матеріально-технічного забезпечення – там є відповідні вимоги щодо наявності води, аптечок тощо. Ми маємо в Україні такі школи, де є бомбосховища. Окремо, якщо поруч зі школою є бомбосховища, мають бути розроблені спеціалізовані шляхи евакуації, вони мають бути затверджені ДСНС. Ця робота проводиться дуже активно», – розповів Вітренко.