USD EUR
46,51 41,67
Учні Чуднівського ліцею взяли участь у літній школі «Молодь дебатує»

Учні Чуднівського ліцею взяли участь у літній школі «Молодь дебатує»

384

Останні тижні літа для спільноти «Молодь дебатує» були присвячені дебатним навчанням для школярів та їхніх вчителів.

Дебатний рух «Молодь дебатує», спрямований на розвиток демократичних цінностей і критичного мислення, реалізовується в Україні з 2016 року за фінансової підтримки Міністерства Закордонних Справ Німеччини.

Цьогоріч літня дебатна школа для школярів працювала у Карпатах, в мальовничому селищі Славське Львівської області.

Літня дебатна школа 2024/2025 навчального року зібрала понад 50 школярів з усієї України, серед яких були учні КЗ «Чуднівський ліцей». Про це повідомляють у Чуднівській міські йраді. 

До складу делегації від ліцею увійшли шестеро учнів 8-9 класів:

Менчинська Віра-Олександра, Варгалюк Маргарита, Вакульчук Ангеліна, Кучмій Ярослав, Заган Юлія та Катюха Анастасія. Їх супроводжувала координаторка проєкту від ліцею — Таміла Мастюк.

Окрім школярів з Чуднова, участь у навчаннях взяли учні з Вінниці, Знам’янки, Костянтинівки, Южноукраїнська, Слов’янська, Чернігова, Житомира, Дрогобича, Миколаєва, Хмільника, Каховки та Дніпра.

Протягом чотирьох днів учасники відвідали серію тренінгів і квестів з дебатної методики, а також взяли участь у навчальних дебатних турнірах. Основна мета — ознайомлення з детальною структурою дебатів і розвиток навичок, необхідних для подальшої участі в проєкті.