USD EUR
42,74 39,37
Учениці Чуднівського ліцею взяли участь у фіналі німецько-українського проекту «Молодь дебатує», 2020

Учениці Чуднівського ліцею взяли участь у фіналі німецько-українського проекту «Молодь дебатує»

1 001

«Молодь дебатує» – це німецько-український проєкт, який реалізується в Україні в україномовному форматі з 2016 року. Методика дебатів дає учасникам важливі для демократичного суспільства інструменти: вміння формувати, формулювати та відстоювати свою думку, опановувати інформацію, аналізувати її, добирати аргументи, прислухатись до опонента, поважати інші точки зору.

Організовують роботу німецько-українського проєкту «Молодь дебатує» в Україні Віола фон Крамон, депутатка Європейського парламенту, заступниця голови делегації ЄС – Україна, голова громадської організації  “Internationales Haus Sonnenberg”, Німеччина та Ольга Пішель – керівниця проєкту «Молодь дебатує» в україномовному форматі, м. Берлін Німеччина. Фінансується проєкт Міністерством закордонних справ Німеччини та благодійними організаціями і фондами: “Haus Sonnenberg”, Фонд Конрада Аденауера, Фонд Генріха Бьоля та ін.

З 7 – 8 лютого 2020 року відбувся фінал Всеукраїнського дебатного турніру проєкту «Молодь дебатує» у м. Харкові на базі Юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. Нашу делегацію представляли учениці КЗ “Чуднівський ліцей” Катерина Цапун, Олександра Рудик та Анастасія Варгалюк, які займаються дебатами уже третій рік і взяли участь у міжрегіональних іграх у 2018 та 2019рр.

Вся програма турніру була надзвичайно цікавою для його учасників. Проводились мегацікаві дебати на політичні теми, які викликають жвавий інтерес у сучасному світі. Тема півфіналу: «Чи варто запровадити в Україні проєкт екологічно-чистого міста на державному рівні?». Дебатантами було приведено багато цікавих аргументів як «за» так і «проти» такого проєкту, позиції були науково і економічно обґрунтовані, а дебати насичені і цікаві. Тема фіналу звучала так: «Чи варто виділити частину місць у Верховній Раді України представникам неурядових громадських організацій (НГО)?». Також було розглянуто багато цікавих пропозицій, які варто було б запровадити в роботі депутатів різних рівнів, у тому числі і у Верховній раді.

Учениці Чуднівського ліцею повернулися додому з новим досвідом, яскравими враженнями та позитивними емоціями.