USD EUR
43,29 39,84

Чуднівщина: кого з невакцинованих освітян вже відсторонили від роботи?

907

«Відстронення вже відбулися. Це Бабушківський дитсадок – відсторонені вчора, там 6 працівників невакциновані були, то вчора 2 пішли вакцинуватися. У Великих Коровинцях відсторонена завідуюча – не щеплена через власні мотиви», – повідомив Володимир Кривоцюк, начальник відділу освіти Чуднівської міської ради – «Загалом в громаді 92% щеплених освітян».

Всього в освітніх закладах Чуднівської громади 508 працівників. З них 422 отримали 2 дози вакцини проти Covid-19 (це 83%), ще 59 – щеплено 1 раз (12%).

Дубищенська школа днями може відновити роботу в звичному режимі. Високі показники щеплення в Рачківській, Турківській, Краснопірській, Дідковецькій школах.

В останні дні почастішали звернення до центрів вакцинації, – коментують в міській раді. До роботи планують допускати вакцинованих 2-ма дозами або зі свіжим ПЛР-тестом.

Як щеплюються в області

Загалом, в Житомирській області працює 1271 колектив освітніх закладів. З них: 570 – школи і 650 – дитсадки. За даними, оприлюдненими на офіційному сайті Житомирської облдержадміністрації, ситуація з вакцинацією працівників цих закладів:

100% щеплено у понад 400 дитсадках та 160 школах (трохи менше половини).

«У 59 громадах відсторонено на строк до 4 місяців без збереження заробітної плати понад 450 працівників закладів освіти. Загалом, це люди, які або мають лише одну дозу вакцини, або в силу своїх переконань відмовляються вакцинуватися», — сказав Юрій Денисовець, заступник голови Житомирської облдержадміністрації.