USD EUR
46,51 41,67
У Чуднові закрили аптеку №65

У Чуднові закрили аптеку №65

187

На території міста Чуднів працює 12 аптек різної форми власності, в тому числі комунальне підприємство “Чуднівська центральна районна аптека №65”. У силу різних причин КП “Чуднівська центральна районна аптека №65” більше не в змозі належним чином забезпечувати потреби населення громади та проводити господарську діяльність. 

Економічний огляд та обґрунтування опубліковано на сайті Чуднівської міської ради.

Основною причиною стало значне погіршення умов співпраці з постачальниками (краще працюють з приватними великими мережами).

Ця ситуація суттєво вплинула на фінансовий стан підприємства, що призвело до накопичення прострочених боргів перед постачальниками, підрядниками, за оренду приміщень, виплату заробітної плати та податків.

В.о. директора Світлана Присяжнюк повідомила, що на кінець 2023 року збитки аптеки склали 188,8 тис. грн, а кредиторська заборгованість перед постачальниками лікарських засобів та з виплати заробітної плати й податків досягла 635 тис. грн. Незважаючи на надану фінансову підтримку з міського бюджету у розмірі 340 тис. грн, що була виділена в рамках міської програми підтримки комунального підприємства на 2022-2024 роки, аптека залишалася збитковою. Також у 2023 році на сесію міської ради виносилося питання про надання підтримки в розмірі 500 тис. грн, проте депутати не підтримали ініціативу міського голови Віталія Войтка.

Враховуючи аналіз фінансово-господарської діяльності, на 38-й сесії міської ради VIII скликання було прийнято рішення про припинення діяльності шляхом ліквідації КП “Чуднівська центральна районна аптека №65”.

Відділ комунальної власності та житлово-комунального господарства Чуднівської міської ради провів ряд переговорів з приватними аптеками, щодо можливості розташування їхніх філій у мережі яку покривала КП “Чуднівська центральна районна аптека №65”. Невдовзі буде проведено конкурс на право оренди будівель аптек у с.Тютюнники та с-щі Вакуленчуки.

Щодо приміщень аптечних пунктів, які КП “Чуднівська центральна районна аптека №65” орендувала у КНП «Чуднівська лікарня» – договір оренди припиняється. Питання потреби залучення приватної аптеки для роботи у приміщенні лікарні вивчається керівництвом лікарні та міською радою і найближчим часом буде прийнято рішення.