USD EUR
46,51 41,67
Ще на пів року продовжено виплати держдопомоги для найбільш вразливих категорій ВПО

Ще на пів року продовжено виплати держдопомоги для найбільш вразливих категорій ВПО

106

Кабмін 30 серпня продовжив виплати державної допомоги для найбільш вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

“Сьогодні відповідні зміни були внесені урядом до постанови КМУ від 20.03.2022 № 332 “Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам”. Ними передбачається продовження виплат на наступний шестимісячний період для особливо вразливих категорій ВПО”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виплати будуть продовжені ВПО, які зараз отримують державну допомогу на проживання відповідно до визначених раніше категорій вразливості.

Програми підтримки ВПО

Уряд дозволив переселенцям подавати через “Дію” заяву на пільгову іпотеку. Заявник має пройти автентифікацію та вказати необхідні дані.

Кабмін виділив ще понад 57 мільйонів гривень компенсації на безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності. Мовиться про покриття витрат за комуналку.

Наприкінці червня міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначила, що кількість ВПО, які отримують грошову допомогу від держави на оплату житла, має бути збільшена. З пропозицією щодо розширення категорії Верещук звернулася до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. За її словами, для цього у державному бюджеті є кошти.