USD EUR
45,87 41,32
У Чуднівській громаді відбулася зустріч мам загиблих Воїнів

У Чуднівській громаді відбулася зустріч мам загиблих Воїнів

326

Відбулася зустріч з родинами загиблих воїнів Чуднівської та Вільшанської  громад, яка була ініційована рідними полеглих Героїв. Попри свіжі і болючі ще рани від втрати  синів, чоловіків, понад 30 мам та дружин відгукнулися, доєдналися та прийшли поспілкуватися.

Головною метою зустрічі було знайомство матерів, яких об’єднує спільне горе. Хотілося  подарувати частинку тепла та показати, що вони не самотні у своїй біді. Говорили тепло і неформально, щиро і відверто, про наболіле.

На початку заходу отець Степан Вавричин настоятель парафії св. Архистратига Михаїла Української Греко-Католицької церкви в місті Чуднові звернувся до усіх присутніх зі словами  підтримки та молитви.

Налагоджена співпраця із комунальними установами громади, а саме:  Чуднівським міським будинком культури (Аліна Свідан), які  подарували українську  пісню під чарівну мелодію бандури від Оксани ІЛЬНІЦЬКОЇ та Центром дитячої творчості (Галина Лисак та Людмила Єгорова), які презентували  майстер клас «Українські ляльки-мотанки». 

В рамках заключного меморандуму про співпрацю між Бердичівським місцевим центром з надання безоплатної правової допомоги та Центром надання соціальних послуг Чуднівської міської ради  Катериною Лущик запропоновано надання безкоштовних консультацій та проведення просвітницьких заходів для  військовослужбовців, ветеранів війни,  членів сімей захисників та захисниць України.

В рамках реалізації в громаді Всеукраїнської програми ментального здоров’я  «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською, програми, яка має на меті допомогти українцям знайти внутрішнє джерело сили, щоб пережити кризові ситуації, подолати біль та тривоги, організатор «Жіночого клубу м.Чуднів» Альона Заган поспілкувалася  з мамами та дала важливі фахові поради про те, як знайти в собі сили жити далі після важкої втрати.

На завершення зустрічі було вирішено організовувати такі неформальні спілкування й далі.