USD EUR
42,55 39,68
Житель Чуднівської ОТГ постане перед судом за ухилення від мобілізації

Житель Чуднівської ОТГ постане перед судом за ухилення від мобілізації

2 699

За процесуального керівництва прокурорів Чуднівської окружної прокуратури, на підставі зібраних слідством доказів, до суду скеровано обвинувальний акт за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період (ст.336 КК України).

Слідство встановило, що 33-річний житель Чуднівської ОТГ військово-лікарською комісією визнаний придатним до військової служби.

З метою ухилення від проходження військової служби, за відсутності підстав для відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, отримавши повістку, у присутності працівників третього відділу Житомирського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, офіційно відмовився від призову на військову службу, підписавши акт відмови.

Під час досудового розслідування, призовник повністю визнав вину у вчиненні кримінального правопорушення.

Санкція статті 336 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Примітка. Відповідно до ст.62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.