USD EUR
42,92 39,84
З 23 вересня 2021 року в Україні запроваджено жовтий рівень епідемічної небезпеки

З 23 вересня в Україні запроваджено жовтий рівень епідемічної небезпеки

421

Відповідно до рішення прийнятого від 20.09.2021 року на засіданні КМУ адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації на території країни продовжено до 31 грудня 2021 року. Про це повідомляє сайт Чуднівської громади.

За результатами засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій по всій території країни з 00 год. 00 хв. 23 вересня буде встановлено жовтий рівень епіднебезпеки поширення COVID-19.

Жовтий рівень епіднебезпеки передбачає наступні карантинні обмеження:

Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;

Не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри;

Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;

школи, дитсадки та ВНЗ працюватимуть за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою;

Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування.

Вкотре наголошується на необхідності дотримання базових протиепідемічних заходів ( дотримання маскового режиму, соціальної дистанції та використання антисептиків) задля мінімізації ризиків інфікування та збереження контрольованої епідемічної ситуації у регіоні.

На сьогодні вакцинація це найефективніший спосіб протидії COVID-19, бережіть власне здоров’я та подбайте про близьких!