USD EUR
42,92 39,84
Відтепер електромобілі реєструватимуть на «зелених» номерних знаках

Відтепер електромобілі реєструватимуть на «зелених» номерних знаках

755

Сервісні центри МВС презентували «зелені» номерні знаки, які віднині видаються для електромобілів та електробусів. У Житомирській області 8 жовтня зареєстрували перший автомобіль з новими номерними знаками.

З 1 січня цього року в Україні почав діяти Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів». У ньому йдеться про запровадження номерних знаків зеленого кольору для електромобілів.

Відтепер електромобілі реєструватимуть на «зелених» номерних знаках

Крім того, у ДСТУ 4278:2019 визначені серії номерних знаків для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електричного транспорту – з літеросполуками з латинської абетки.

«Зелені» номерні знаки виглядають напрочуд презентабельно. Для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів – біла плашка з зеленими літерами і цифрами. Для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі. Такий дизайн використовують в Австрії, Німеччині, Норвегії, Великій Британії та багатьох інших країнах», – зазначив під час презентації перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС Юрій Смольянінов.

Відтепер електромобілі реєструватимуть на «зелених» номерних знаках

Нововведення є вкрай важливим, адже Україна є одним із лідерів за темпами росту придбання електромобілів. На сьогодні вже зареєстровано майже 23 тисячі таких автівок, у цьому році їх було на 42% більше, ніж торік. А протягом минулого року – зареєстровано на 77% таких автомобілів більше, ніж за аналогічний період 2018 року.

«Зелені» номерні знаки закріплюватимуться лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. Реєстрація таких автівок буде відбуватися на загальних підставах. Більш детально про реєстрацію транспортного засобу в сервісному центрі МВС можна дізнатися за посиланням.

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за телефоном (044) 290-19-88 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці Головного сервісного центру МВС. Наші новини — на сайті.