USD EUR
42,92 39,84
У Чуднові відбулось покладання квітів з нагоди роковин Чорнобильської трагедії

У Чуднові відбулось покладання квітів з нагоди роковин Чорнобильської трагедії

554

26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. 

У понеділок, 26 квітня відбулося урочисте вшанування пам’яті героїв Чорнобиля.

Цього дня у Чуднівській міській бібліотеці підготовлено виставку друкованих видань, присвячених Чорнобильській трагедії, а у Великокоровинецькому краєзнавчому музеї оформлено експозиції та організовано тематичні екскурсії.

У церквах громади проведено панахиди за загиблими та померлими учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

По закінченню заходу міська рада привітала учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Грамотами та грошовими преміями Житомирської облдержадміністрації, Житомирської райдержадміністрації та Чуднівської міської ради нагороджено 18 ліквідаторів.

Ось вже 35 років біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й… Хоча стільки років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими вони були.

Пам’ятаємо подвиг тих, хто зберіг життя мільйонам!