USD EUR
46,51 41,67
У Чуднові відбудеться забір донорської крові

У Чуднові відбудеться забір донорської крові

257

26 жовтня 2023 у денному стаціонарі КНП «Чуднівська лікарня» буде організовано День донора. Забір крові буде проводитися працівниками виїзної бригади КНП «Обласний центр крові» Житомирської  ОР. 

Просимо усіх небайдужих долучитися до збору крові для Збройних сил України та для потреб цивільних громадян. «Ми безсилі повернути до життя тих, хто загинув, захищаючи Україну. Та ми можемо і повинні робити все від нас залежне аби зберегти життя живим»

Хто може бути донором

Вік від 18 років
Вага від 50 кг
Відсутність тимчасових або абсолютних протипоказів. Якщо ви маєте хронічні захворювання або приймаєте ліки, будь ласка, проконсультуйтесь з лікарем на місці.

Протипоказання: серцево-судинні захворювання, захворювання печінки та нирок, хвороби органів дихання, цукровий діабет, ендокринні захворювання, онкологія, вірусні гепатити В і С, серйозні хірургічні втручання.

Як підготуватися?

1. За 5 днів перед здачею крові відмовтеся від прийому ліків від болю, анальгетиків, аспірину та препаратів, що їх містять.
2. За 2 дні не вживайте алкоголь.
3. За 2 години перед здачею крові утримуйтеся від куріння.
4. Протягом доби дотримуйтеся легкої дієти, уникаючи яєць, молочних продуктів, вершків, масла, жирного м’яса, ковбас, копчених виробів, снеків і фастфуду. Обов’язково з’їжте легкий сніданок перед здачею крові (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді), і утримуйтеся від кави зранку.
5. Не приходьте здавати кров, якщо відчуваєте нездужання, такі як озноб, запаморочення, головний біль чи слабкість.

Поки воїни рятують наші життя, наш обов’язок, за потреби, –  рятувати їхні.

Приєднуйтесь до нас та даруйте крапельку життя.