USD EUR
42,92 39,84
«Термін дії вашої SIM-картки закінчується»: поліція застерігає громадян

«Термін дії вашої SIM-картки закінчується»: поліція застерігає громадян

193

Із заявою про шахрайство звернулася 49-річна жителька Овруцької громади. 6 лютого після розмови з представником оператора мобільного зв’язку з банківської картки жінки було списано майже 130 тисяч гривень. Поліцейські з’ясовують обставини події.

Заявниця розповіла правоохоронцям, що на її мобільний зателефонував чоловік, який назвався працівником компанії оператора зв’язку. Він запевнив у необхідності поновлення фізичної SIM-картки. Тож жінка за вказівкою співрозмовника назвала код, який надійшов у SMS-повідомленні. А пізніше її SIM-картка зовсім перестала працювати.

Після вказаних операцій вона втратила майже 59 тисяч гривень власних заощаджень з банківського рахунку. До всього на її ім’я взято кредит на понад 70 тисяч гривень.

Поліцейські з’ясували, що шахраї створили дублікат SIM-карти потерпілої, отримавши від неї необхідну інформацію. За допомогою дублікату вони віддалено управляють рахунками, перераховуючи з них гроші.

Слідчі відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського райуправління встановлюють обставини справи та причетних осіб у межах досудового розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Поліція закликає громадян не розголошувати конфіденційних відомостей незнайомцям.

Дбайте про безпеку свого фінансового номера. Не викладайте його у відкритий доступ на будь-яких вебсторінках, не використовуйте для онлайн-шопінгу.

Встановіть ліміти на оплату в інтернет-магазинах, на зняття готівки та переказ коштів.

Встановіть PIN-код на SIM-картку зі складним паролем.