USD EUR
42,92 40,00
Рятувальники Чуднівщини посилили протипожежний контроль

Рятувальники Чуднівщини посилили протипожежний контроль

511

З початку 2021 року на пожежах в області вже загинуло 6 осіб, троє з яких в Чуднівському районі. Нещодавно у с. Великі Коровинці на пожежі у власній оселі загинув чоловік. Аби запобігти подібним трагедіям чуднівські рятувальники посилили протипожежний контроль на території району та вживають додаткові профілактичні заходи. Про це повідомляє Управління ДСНС України в Житомирській області.

У ході заходу фахівці ДСНС надавали поради по безпечному використанню печей, електро- та газових приладів. Під час бесіди з селянами з’ясувалося, що в деяких оселях відсутній металевий лист на підлозі, є тріщини, не почищені від сажі димарі. Це давало привід рятувальникам детально роз’яснити власникам, до якого лиха може призвести така недбалість. Не оминули вони увагою і таку проблематику як паління в ліжку.

Крім того, батькам наголошували на необхідності навчати дітей правилам безпеки, а також в жодному разі не залишати їх без нагляду вдома. Під час заходу фахівці ДСНС також розповсюджували інформаційні листівки.

Враховуючи обмеження під час карантину, рятувальники проводили роз’яснювальну роботу на вулиці. З досвіду попередніх відпрацювань фахівці ДСНС розповідали, що постійно виявляють у кожній другій оселі під час зимового періоду різні недоліки. У когось впритул до печі стоїть ліжко, а хтось сушить одяг на печі тощо. Подібні порушення правил пожежної безпеки можуть закінчитися не лише загорянням, а й загибеллю людей. Тому кожному, до кого завітали на подвір’я рятувальники, наголошувалось на тому, що власною безпекою нехтувати не варто. Усувати ж недоліки необхідно якомога швидше, адже відповідальність рятує життя.