USD EUR
42,92 39,84
Попередження про пожежну небезпеку в області

Попередження про пожежну небезпеку в області

183

26-28 серпня в Україні, крім Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької та Запорізької областей утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки”, – повідомили в ДСНС.

Закликаємо не провокувати пожежі в екосистемах! Пам’ятайте, що навіть невелике загорання може стати причиною масштабної пожежі, на ліквідацію якої витрачається чимало часу та ресурсів.

За добу рятувальники ДСНС ліквідували 9 пожеж сухої трави. 

Найбільше пожеж сталося у Житомирському районі. Загалом вогнем пройдено понад 12,1 га сухої рослинності. Незважаючи на численні застереження надзвичайників, населення продовжує провокувати займання на відкритій території.

Зокрема, о 16:29 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухостою на відкритій території у с. Рудня Харитонівської територіальної громади Житомирського району.

На місці зʼясувалося, що на присадибних ділянках горить сухостій на площі 1 га. Через пориви вітру вогонь встиг поширитися на дві пустуючі оселі. Існувала загроза подальшого поширення полумʼя на житлові будинки селян.

Спільними зусиллями з місцевими жителями упродовж години пожежу ліквідували.

Вогонь встиг знищити одну із зазначених осель та суху траву на площі 1 га. Пошкоджено покрівлю та стіни другого будинку на площі 2 кв. м.

Подальшого розповсюдження вогню не допущено.

Рятувальники закликають населення не провокувати пожежі в природних екосистемах! Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.