USD EUR
43,29 39,84
Перевірка виконання громадських робіт у Будичанах

Перевірка виконання громадських робіт у Будичанах

235

Контрольну перевірку виконання покарання у виді громадських робіт у Будичанському старостинському окрузі № 2 Чуднівської міської ради здійснено в.о. начальника Житомирського районного сектору № 10 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області Оленою Конончук.

В ході перевірки встановлено, що для суб’єкта пробації, який відбуває громадські роботи створені належні умови для відбування покарання, він забезпечений необхідним інвентарем, відповідальна особа старостинського округу веде облік відпрацьованих годин, слідкує за дотриманням правил техніки безпеки.

Також із суб’єктом пробації проведено профілактичну бесіду щодо запобігання вчинення нових адміністративних та кримінальних правопорушень та нагадано про відповідальність за невиконання порядку та умов відбування покарання.

Громадські роботи є дієвою та життєво необхідною альтернативою позбавлення волі, яка, на сьогоднішній день, використовується з метою перевиховання засуджених та є відповіддю та потреби сьогодення, адже вцілілі території потребують впорядкування.

Зазначений вид роботи полягає у виконанні засудженими (порушниками) у вільний від основної роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування. Контроль за виконанням покарання у виді громадських робіт покладається на уповноважений орган з питань пробації.