USD EUR
42,92 39,84
На березі Тетерева в Чуднові відсвяткували Івана Купала. Фоторепортаж

На березі Тетерева в Чуднові відсвяткували Івана Купала. Фоторепортаж

954

У Чуднові 6 липня святкували свято Івана Купала. Про це повідомляє сайт Чуднівської громади.

У театралізованому дійстві цьогоріч взяли участь біля 130-ти аматорів народної творчості: колективи та солісти Чуднівського міського будинку культури та Будичанського, Великокоровинецького, Короченського, Дідковецького клубних закладів нашої громади.

Святкування розпочалося з урочистої ходи учасників до місця проведення свята. Дійство продовжилось відтворенням народних традицій та обрядів святкування Івана Купала, привітаннями, гарними словами та піснями на адресу жителів та гостів громади. Емоційним етапом були конкурси-змагання, в яких активну участь брали діти, дорослі, юнаки і дівчата. Дівчатка демонстрували свої віночки й отримували заохочувальні призи. У цей день місцеві жителі та гості Чуднова мали змогу насолодитися святковим концертом від згуртованого колективу чудових, чарівних, енергійних та веселих любителів співу та танцю. Конкурс на кращий сплетений вінок показав, що всі дівчата старалися, а переможці були нагороджені призами. Згодом вони зі сплетеними вінками пішли до річки – пускати вінки на воду. Конкурси «Довга коса до пояса» та «На кращу вишиванку» продовжували розважати всіх присутніх. Гарні пісні та веселі хороводи біля Купала не залишили байдужими учасників та глядачів свята.

Молодь, яка зібралася на свято краси і кохання, завзято стрибала через вогнище, водила хороводи та дуже сподівалася, що цієї ночі знайде квітку папороті.

Над організацією та проведенням святкового дійства працювали відділ культури, молоді та спорту міської ради, Чуднівський міський будинок культури. Провели свято Оксана Токарчук та Михайло Пащенко. Учасники свята отримали подарунки від Чуднівської міської ради.