USD EUR
42,74 39,84
Чуднівські поліцейські вилучили наркотики у жителя Вільшанської громади

Чуднівські поліцейські вилучили наркотики у жителя Вільшанської громади

1 577

25 вересня правоохоронці відділення поліції №5 Житомирського РУП під час обслуговування виклику з приводу домашньої тиранії виявили у 30-річного господаря домоволодіння пакет з очевидно нарковмісними рослинами. Тож поліцейські вилучили виявлене та розпочали досудове розслідування, повідомляють в поліції. 

25 вересня до поліції звернулася 23-річна жителька Вільшанської громади з повідомленням про домашнє насильство. Поліцейським групи реагування відділення №5 (м. Чуднів), які прибули на виклик, жінка поскаржилась на постійний психологічний тиск з боку співмешканця.

Тож правоохоронці провели з 30-річним чоловіком відповідну бесіду, роз’яснили йому правові наслідки таких діянь та склали адміністративні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП. Окрім цього, для урегулювання ситуації у родині правоохоронці винесли кривдникові терміновий заборонний припис із щодо будь-яких контактів з співмешканкою на визначений час.

Під час бесіди поліцейські звернули увагу на підозрілу поведінку молодика. Він постійно поглядав на велосипед, що знаходився у подвір’ї, а по закінченню розмови усіма силами намагався відвернути увагу правоохоронців від свого рюкзака на його багажнику.

Під час поверхневого огляду виявилося, що у наплічнику знаходився пакет з висушеними рослинами. Чоловік пояснив, що це коноплі, які він зберігав для власного вжитку.

Поліцейські слідчо-оперативної групи відділення №5 Житомирського РУП зафіксували всі обставини вчинення діяння та вилучили виявлений пакет зі вмістом для проведення необхідних експертних досліджень.

Попередня правова кваліфікація діяння – ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Законодавством таке кримінальне правопорушення карається штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.