USD EUR
42,92 39,84
Чуднівщина: засідання комісії з питань топоніміки щодо збереження назв сіл

Чуднівщина: засідання комісії з питань топоніміки щодо збереження назв сіл

479

В адмінприміщенні Красносільського СО відбулось засідання міської комісії з питань топоніміки. Про це повідомили в Чуднівській міській раді. 

Засідання проводила голова комісії, заступник  міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Кухар.

Основною темою обговорення стало розгляд листа Національної комісії зі стандартів державної мови від 05.06.2023 року № 3/698/23  «Про виконання  Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і декомунізацію топонімів». Згідно з цим законом, рекомендується органам місцевого самоврядування проводити консультації з метою визначення мотивів найменувань населених пунктів, що містять слова “Красне”, та розглянути доцільність збереження таких назв чи їхньої зміни.

Враховуючи те, що назви населених пунктів Красноволиця, Красногірка, Красносілка не зумовлені російською імперською політикою радянської доби  і утворені від слова «красна» у значенні «гарна», враховуючи думку жителів даних сіл, члени комісії одноголосно підтримали пропозиції для погодження Комісією щодо відповідності стандартам державної мови щодо недоцільності проведення перейменування сіл Красноволиця, Красногірка, Красносілка.