USD EUR
43,29 39,84
Чуднівщина: участь в «Розбудові системи громадського здоров’я»

Чуднівщина: участь в «Розбудові системи громадського здоров’я»

194

Розпочався другий рік реалізації проєкту USAID “Розбудова стійкої системи громадського здоров’я” у напрямку імунопрофілактики. На цей раз у восьми фокусних областях — Вінницькій, Івано-Франківській, Житомирській, Київській, Одеській, Чернігівській, Чернівецькій та Тернопільській — обрано по чотири територіальні громади. Протягом року проєкт надаватиме інформаційну та технічну підтримку вакцинальним кампаніям усім цим громадам.

22 листопада в рамках цього етапу відбулась ознайомча зустріч з Чуднівською громадою Житомирської області за участю заступниці міського голови громади Ірини Кухар.

Регіональна координаторка проєкту від ГС «Коаліція за вакцинацію» Анна Кухарук та регіональний експерт проєкту Олександр Зарицький презентували активу громади сам проєкт та результати попереднього року роботи, а також розповіли про те, як саме команда взаємодіятиме з різними стейкхолдерами від влади, освіти, охорони здоров’я та соціального захисту, щоб збільшити охоплення населення щепленнями і загальну прихильність до вакцинації.

Тепер команда проєкту разом із представниками громади плануватиме спільну роботу:

  • зустрічі,
  • технічні втручання,
  • розповсюдження інформаційних матеріалів та комунікаційні заходи,

Це все спрямовано на підвищення обізнаності населення про переваги вакцинації та покращення доступу до щеплень.

Зазначимо, що фокусними громадами проєкту у Житомирській області також стали Баранівська ТГ, Звягельська ТГ та Станишівська.

Проєкт Розбудова стійкої системи громадського здоров’я фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується організацією Пакт у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейський інститут політики громадського здоров’я – ЄІПГЗ та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки «Коаліція за вакцинацію» на підтримку Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я України.