USD EUR
45,25 41,49
Чуднівщина: проєкт «Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді»

Чуднівщина: проєкт «Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді»

256

20 червня завершився відбір до участі у проєкті «Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді». Серед 14 громад, що пройшли всі відбіркові процедури та стали переможницями конкурсу – дві громади з Житомирщини: Чуднівська та Тетерівська.

4 липня 2023 року відбулася перша робоча зустріч з представниками громадської спілки “Українська Мережа за права дитини”. Про це повідомили в Чуднівській міській раді

Зустріч була спрямована на обговорення цілей, наповнення та команди проєкту. Представники громади мали можливість ознайомитися з важливими деталями проєкту, а також познайомитися один з одним та представниками грантодавця.

У ході конструктивного обговорення було наголошено на важливості вдосконалення соціальних послуг у громадах для задоволення потреб дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, незалежно від їх форми влаштування. Ця мета буде досягнута шляхом дослідження передумов для зміни системи бюджетного фінансування, підвищення обізнаності посадових осіб місцевого самоврядування та громадськості у сфері охорони дитинства, забезпечення їхніх прав та розвитку послуг у громадах.

Очікуваними результати роботи проекту є:

  • Зміна законодавства у сфері фінансування догляду і виховання дітей позбавлених батьківського піклування.
  • Перезавантаження реформи деінституалізації в Україні – створення умов для реалізації права дитини, позбавленої батьківського піклування на сімейне виховання – «догляд і виховання в сім’ї,  послуги – в громаді».
  • Створення підґрунтя та стимулів для впровадження/розвитку соціальних послуг для дітей і сімей з дітьми в громадах.
  • Забезпечення існування єдиної державної системи захисту прав дитини з чіткими повноваженнями та відповідальністю посадовців місцевого самоврядування.
  • Розширення можливостей членів громад для посилення діалогу «громада-влада» та створення сприятливого зворотного зв’язку – «влада – громада».

Цей захід проводиться Громадською спілкою “Українська мережа за права дитини”, в рамках проєкту “Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді”  та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та підтримці через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».