USD EUR
43,10 40,00
Чуднівщина: підсумок допомоги громадою воїнам ЗСУ

Чуднівщина: підсумок допомоги громадою воїнам ЗСУ

236

В умовах військової агресії російської федерації проти України, одним із важливих завдань роботи Чуднівської міської ради була допомога Збройним силам України, загонам територіальної оборони та іншим військовим формуванням.

З бюджету Чуднівської територіальної громади протягом 2022-2023 років на потреби ЗСУ виділено понад 7 млн грн, з яких:

  • на надання матеріально-технічної допомоги військовим частинам, де проходять службу військовослужбовці громади, виділено 6 млн грн;
  • частина виділених коштів спрямована на придбання тепловізорів, рацій, квадрокоптерів на суму понад 1,17 млн грн. Про це повідомили в групі Чуднівська міська рада

Для забезпечення потреб мобільно-вогневих груп ППО, було придбано обмундирування на суму 200 тис. грн, бронежилети на суму 126 тис. грн, шоломів на 53 тис. грн, пально-мастильних матеріалів на суму 40 тис. грн, планшет за 9 тис. грн.

За кошти міського бюджету 13 сімей отримали одноразову матеріальну допомогу на встановлення пам’ятників загиблим захисникам України у розмірі 50 тис. грн. Наразі прийнято 45 заяв для проведення цієї виплати у поточному році.

Матеріальну допомогу отримали 42 військовослужбовця на суму 300 тис. грн.

10 сім’ям загиблих військовослужбовців надано матеріальну допомогу на суму 50 тис. грн. На поховання військовослужбовців було виділено 320 тис. грн.

Виділено кошти на встановлення 70 банерів загиблим Героям Чуднівської громади на суму понад 200 тис. грн.

Проведено нарахування та виплату грошової компенсації військовослужбовцям, а також членам їх сімей для придбання 8 квартир на загальну суму близько 15 млн гривень з державного бюджету.

За підтримки Чуднівської міської ради проводилися заходи, спрямовані на збір коштів для підтримки Збройних Сил України. Для військових було неодноразово організовано збір речей першої необхідності, медикаментів, колунів, окопних свічок, маскувальних сіток, придбано автомобіль-позашляховик.