USD EUR
45,05 41,49
Чуднівчанки здобули перемогу в конкурсі документального аматорського кіно

Чуднівчанки здобули перемогу в конкурсі документального аматорського кіно

674

Ніщук Дарина, Губатюк Валерія (Чуднівський ліцей) здобули перемогу в обласному етапі ІІІ Всеукраїнського конкурсу документального аматорського кіно «Українська революція: ретроспективний погляд через 100 років».

Тема їхньої роботи «Видатна роль Івана Фещенка-Чопівськогов українському державотворенні».

Результати повідомили в Центрі позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради.

За результатами обласного етапу, переможці представлятимуть Житомирщину на всеукраїнському конкурсі.

Метою заходу є громадянське виховання дітей та молоді на прикладах боротьби українського народу за самовизначення, соборність і державність України у період Української революції 1917-1921 рр. та наступні роки української історії.

Учасники конкурсу досліджували історичні процеси, факти, життя і діяльність історичних постатей, які брали участь у державотворчих процесах, збирали фото та відеоматеріали, на основі яких створювали відеопроєкти за однією з тем:

Українська політична еміграція після подій революції 1917-1921 рр. Процеси її організаційного об’єднання у 20-х – 30-х рр. ХХ ст. у різних країнах;

Микола Міхновський – український самостійник, ідеолог націоналізму та збройної боротьби за незалежність (до 150 річниці з дня народження).

Українське культурне Відродження 20-х рр. ХХ ст.;

Соціально-політичні, економічні, культурологічні засади життя на українських землях у складі Польщі, Чехословаччини, Румунії після Першої світової війни.

Бажаємо успіхів на всеукраїнському етапі конкурсу!