USD EUR
42,92 39,84
Чуднів: вшанували жертв Голодоморів

Чуднів: вшанували жертв Голодоморів

322

У Чуднові біля пам’ятного знаку відбулось вшанування жертв голодоморів.  У якій взяли участь секретар міської ради Олена Яременко, заступник міського голови Ірина Кухар, працівники міської ради та культури.

Учасники заходу вшанували пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали квіти до пам’ятного знаку.

вшановуємо пам’ять заморених голодом у 1921−22 роках, 1932−33 роках, 1946−47 роках. Ці три голодомори винищили практично все українське село, весь той генофонд нації, який би мав зробити поступ вперед — до свободи, життя, волі, стояти і боротись за вільну Україну.

Сучасна російсько-українська війна – це ще одна спроба скорити нашу країну. Намагання знищити енергетичну інфраструктуру країни-це черговий акт геноциду росії проти українського народу в ХХІ столітті. На окупованих територіях рашисти знову знищують пам’ятні знаки, меморіальні таблички, музейні експонати про ті страшні часи.

Наш обов’язок сьогодні – зберегти пам’ять про всіх, хто 90 років тому не дожив, не долюбив…Це пам’ять про живих і ненароджених. Ніхто не має про це забувати. Нехай пам’ять про всіх невинно убієнних живе в наших серцях та гуртує у спільній боротьбі за свободу та гідність українського народу.