USD EUR
46,51 41,67
Благодійник з Німеччини допоміг Чуднівській лікарні

Благодійник з Німеччини допоміг Чуднівській лікарні

1 685

Днями у пологове відділення Чуднівської лікарні привезли медичне обладнання від благодійників. Інкубатор для новонароджених, функціональні дитячі ліжечка, медпрепарати передав громадянин Німеччини Гюнтер Маасен. Маючи друзів в Житомирській області, пан Гюнтер неодноразово відвідував наш регіон. Кожного разу, ідучи з Німеччини до України, благодійник намагався привезти максимум для лікарів та медичних закладів нашої області. Обладнання від німецького мецената працює в  військовому шпиталі та лікарнях міста Бердичева, в Романівській лікарні. Щодо Чуднівської лікарні, то першим був привезений апарат для УЗД діагностики в хірургічне відділення, продовжуючи підтримку медзакладу нашої громади, пан Гюнтер вирішив надати допомогу відділенню, в якому з’являються на світ маленькі українці. 

Інкубатор для новонароджених – це надважлива складова у роботі відділення,  сучасне та безпечне рішення для інтенсивної терапії новонароджених. Забезпечує, підтримує та контролює оптимальні кліматичні умови (температуру та вологість в середині дитячого відсіку) необхідні для правильного розвитку та виходжування новонароджених. Здійснює моніторинг концентрації кисню, контролює дихання немовлят. Мати таке обладнання у роботі – це вимога сьогодення, яка завдяки благодійникам доступна і у Чуднівській лікарні. Окрім самого інкубатора, від Гюнтера Маасена були передані медичні препарати та шість функціональних комфортних ліжечок для новонароджених. 

 Особисто з паном Гюнтером знайома родина  підприємця, який веде свою діяльність у Чуднівській громаді, Юрія  Ніколаєнка.  Після попередньої домовленості з   депутаткою Чуднівської міської ради Ананстасією Кравчук, вдалося направити допомогу від закордонного мецената саме в Чуднівську лікарню. Спільно з командою однодумців та за підтримки депутата обласної ради Ігоря Ходака, необхідне медичне  обладнання було доставлено в пологове відділення. 

 Така допомога надважлива і дає чітке усвідомлення кожному українцю, що маємо безцінну підтримку усього світу, за яку безмежно вдячні.