USD EUR
42,92 39,84
Важливі наміри і бажання, але головне – результат!

Важливі наміри і бажання, але головне – результат!

1 823

В Україні триває вже шостий тиждень карантину. Спалахують все нові й нові вогнища небезпечного і досі незнаного в світі захворювання, а  люди перебувають у стані небувалого напруження. У такий час ціна солідарної підтримки і найменшої допомоги зростає у стократному вимірі. Звісно, люди очікують допомоги від тих, кого знають, кому довіряють і на кого сподіваються. До таких людей завжди і вже за традицією відносять і депутатів. Приємно, коли депутат відчуває свою відповідальність, коли він розуміє складність і напругу ситуації, коли знає, що будь-яка підтримка для людей – на вагу золота. Для мешканців Романівського, Чуднівського та Любарського районів справжньою, а головне  – вже звичною надією і опорою, став депутат Житомирської обласної ради Ігор Ходак. Так, люди звикли, що  Ігор Євгенович завжди і всюди опиняється там, де виникає потреба  негайної допомоги. Для своїх земляків це правило для нього є категоричним. В умовах карантину Ігор Ходак насамперед  приділяє особливу увагу потребам лікувальних закладів. У Чуднівській лікарні, наприклад,  треба було придбати чималий перелік конче необхідних товарів медичного призначення. Персонал лікарні потребував додаткової кількості резинового взуття, а  переобладнання ліжок для хворих потрібувало спеціальної плівки. Знову ж таки –  у  лікарні не вистачає  найбільш ходових за нинішніх умов распіраторів,  захиснисних щитків і навіть звичайних масок. Все це треба придбати швидко, упродовж лічених днів. І тут таки допомога Ігоря Ходака знадобилася, як ніколи, вчасно і доречно: увесь перелік  виробів медичного призначення було закуплено і доставлено  його помічником Кравчук Анастасією до Чуднова за максимально стислий період.

Для потреб лікарні у Любарі І.Є.Ходак також допоміг коштами у розмірі 20-ти тисяч гривень. У своєму рідному Романівському районі, де Ігор Євгенович проживає і де знаходиться його підприємство, депутат також  допоміг придбати 2 тисячі багаторазових і найсучасніших масок для потреб жителів району. Ще раніше для колективу Романівської районної лікарні депутат придбав 120 захисних комплектів та дезинфікуючі засоби.

Але ж часто так буває, що біда не ходить поодинці. Отож,  не тільки карантин і коронавірус вирішив випробувати  мешканців Романівщини у ці дні. Вогонь і пожежі стали весною 2020-го року ще однією пандемією у всій Житомирській області. І ледь не першим проявом згубної сили вогняної стихії стало село Борятин, де згоріла ледь не вся вулиця, що впритул прилягала до лісової території. Пожежним і селянам із сусідніх сіл довелося докласти чималих зусиль аби локалізувати і погасити територію загоряння. Звісно ж, депутат Житомирської облради Ігор Ходак із розумінням поставився до потреб пожежних та лісівників, які у ці весняні дні ледь не щодня виїздять для приборкання  лісових пожеж.  Для потреб лісівників Ігор Ходак виділив і перерахував, як допомогу,  50 тисяч гривень.

Проте найбільше вдячні Ігорю Ходаку ті сім сотень працівників, які працюють у нього на підприємстві. В умовах карантину ВІВАД-09 працює, виконуючи усі заходи та обмеження, яких вимагають відповідні служби та установи. Звісно ж, все це потребувало неабияких зусиль, перестановок і своєрідної реорганізації технологічно-виробничого процесу на головному підприємстві у Романові. Однак люди мають не лише маски, рукавички, антисептичні матеріали, але й  відповідно оснащений транспорт для підвозу на роботу й додому. Але головне – люди мають роботу і гідну зарплату! Що не менш важливо – бюджет району має відповідні податкові надходження, без яких у Романові було б зовсім кепсько. Хтозна, яких зусиль довелося докласти І.Є.Ходаку, аби зберегти робочий ритм важливого для мешканців кількох районів підприємства. Однак, як кажуть, важливий результат. І тут він є. Позитивний, однозначний, приємний і потрібний для усіх людей.

Віктор Першко